⚡️ روش تحلیل آزمون:⚡️
☄☄ سوال متداول : چگونه آزمون های آزمایشی تستی خود را تحلیل کنیم؟
?? پاسخ : در هنگام تحلیل آزمون های آزمایشی خود ، شما باید چند دسته سوال را پس از آزمون بررسی کنید که دسته بندی کلی سوالات شما هستند:
۱- سوالاتی که درست زده اید اما هنگام انتخاب گزینه شک داشته اید .
۲- سوالاتی که درست زده اید اما زمان بسیار زیادی (بیش از ۲ برابر زمان استاندارد) روی آن صرف کرده اید که اسم این سوالات را قاتل زمان میگذاریم.
نکته:عزیزان من سوالات کنکور هم ارزش هستن و فرد موفق کسی است که قدرت تشخیص دارد و از سوالات زمان بر به راحتی رد میشود و در صورت داشتن تایم مجدد به آنها بر می گردد.
۳- سوالاتی که اشتباه پاسخ داده اید.
۴- سوالاتی که پاسخ نداده اید.
هنگام مشاهده و بررسی این سوالات باید علت شک داشتن ، زمان زیاد گذاشتن ، اشتباه زدن یا نزدن سوال را کشف کنید.
?? این علت می تواند شامل موارد زیر باشد :
۱- عدم مطالعه: در این صورت شما باید در برنامه هفتگی خود تجدید نظر کنید یعنی یا ساعت مطالعه خود را افزایش دهید یا زمان بیشتری را به درس مربوطه اختصاص دهید که درس مورد نظر بهبود پیدا کند.
۲- بی توجهی در مطالعه: در این صورت شما باید در “شیوه” مطالعه خود تغییر ایجاد کنید و روش خود را برای مطالعه درس مربوطه تغییر دهید تا دیگر با این مشکل رو به رو نشوید.توجه کنید مطالعه با اسلوب صحیح یکی از فاکتور های موفقیت شماست.
۳- بی دقتی: در این صورت شما باید نوع بی دقتی خود را کشف کنید! (سریع خواندن صورت سوال ، اشتباه محاسباتی ، اشتباه در واحدها،تشابه سوال و گزینه ،عدم تمییز صحیح یا غلط بودن و …) سپس بی دقتی های خود را در یک برگه بنویسید و پیش از هر آزمون آزمایشی آن ها را مرور کنید که هنگام آزمون ، دوباره به آن ها دچار نشوید.
۴- عدم تسلط: اگر مطالب درسی یک مبحث را کامل مطالعه کرده اید ؛ اما تست آن را نتوانسته اید که پاسخ دهید ؛ علتش عدم تسلط است. برای رفع این مشکل باید در مبحث مربوطه تست و تمرین بیشتری حل کنید.
۵- کمبود وقت: اگر یک سوال آسان را نتوانسته اید حل کنید و علتش کمبود زمان بوده است ؛ باید در شیوه آزمون دادن خود تجدید نظر کنید! سعی کنید در آزمون ها سوالات سخت را رها کنید تا زمان کافی برای پاسخگویی به تمام سوالات آسان داشته باشید. قبلا بارها تاکید کردم که حتما تو خونه از خودتون آزمون زمان دار بگیرید تا دچار کمبود وقت نشید و سریعتر دانش ذهنی خودتونو مورد استفاده قرار بدید
۶- موارد دیگر: ممکن است علل دیگری نیز برای اشکال داشتن در یک تست وجود داشته باشد که مخصوص شما باشد. سعی کنید این علل را نیز کشف کنید و راهکاری برای برطرف کردن آن ها اتخاذ کنید.
? توجه: تمام این موارد با جدی گرفتن آزمون ها مفید خواهد بود! پس باز هم تاکید می کنیم که تمام آزمون های آزمایشی خود را کاملا جدی بگیرید و مانند کنکور سراسری با آن ها برخورد کنید
نکته: حتما نکات مهم و تست ها مهم آزمون رو برای خودتون یاداشت کنید .
? چرا یادداشت کردن مهم است؟
مغز شما کاملا هوشمند است. اما از عهده انجام چند کار همزمان به خوبی بر نمی آید. حافظه کوتاه مدت شما هر بار می تواند از عهده حدود هفت آیتم برآید. اگر به جای یادداشت ایده های خود فقط سعی در به خاطر سپردن داشته باشید به زودی آنها را فراموش خواهید کرد زیرا وقت کافی برای ورود به حافظه دراز مدتی که می تواند مقادیر گسترده ای از اطلاعات را اداره کند، ندارید.
همیشه مطالب را به صورت یک تمرین خلاق یادداشت کنید.
به این ترتیب هیچ چیز از قلم نمی افتد و شما حافظه را برای اینکه از عهده ایده بعدی برآید آزاد می کنید.
نکته مهم:
گاهی دانش آموزان فکر میکنند علت غلط زدن سوالاتشان بی دقتی بوده اما در واقع کم تست زدن هم در بی دقتیشان تاثیر داشته و خیلی از بی دقتی ها با درست کردن روش مطالعه و تست زدن رفع می شوند.
درضمن دانش اموز هیچوقت نباید خودش را گول بزند و سوالی را که خودش میداند به هر حال یک مقدار از لحاظ علمی هم در آن سوال مشکل داشته را برای اینکه از ناراحتیش کم کند و بگوید حقش نبود غلط بزند و یا به سایر دلایل ، به پای بی دقتی بگذارد و به جای این باید کامل به آن بپردازد و درست تحلیلش کند.
توجه: یه گام راهبردی که می شود در تحلیل آزمون ها انجام داد اینکه مباحثی که در هر آزمون مشکل دارید را برای خودتان در یک برگه بنویسید ، بعد در آزمون های جمع بندی برگه ها یتان را مرور کنید و از آن مباحث خیلی بیشتر تست بزنید و تمرینشان بکنید .
چون شاید اگر بخواهید همان موقع رفع اشکال کنید وقت نداشته باشید ، آزمون جمع بندی جای بهتری برای رفع اشکال است.